1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Wrong language? Change it here. DW.DE has chosen Română as your language setting.
  • Hochwasser in Magdeburg, Soldaten helfen (Foto:Getty Images)

    Furia apelor face ravagii în Germania

    Germania se mobilizează

    Aproximativ 70.000 de pompieri, 11.000 de soldaţi şi mii se voluntari se luptă cu potopul în Germania. În Magdeburg, capitala Saxoniei-Anhalt, fluviul Elba a atins cea mai mare cotă din ultimii 1.200 de ani. Zeci de mii de persoane din Estul şi Sudul Germaniei au fost evacuate.

  • Deichbruch in Sachsen-Anhalt (Foto: dpa)

    Furia apelor face ravagii în Germania

    Diguri de protecţie

    Echipele de intervenţie, formate din muncitori, pompieri şi soldaţi, au încercat în zadar să stabilizeze cu saci de nisip acest dig de protecţie din sudul oraşului Magdeburg. Satele afectate fuseseră în mare parte evacuate în ziua precedentă.

  • Freiwillige Helfer schippen am 09.06.2013 die gesamte Nacht hindurch Sandsäcke in Magdeburg (Sachsen-Anhalt) voll, um in Magdeburg und Umgebung die Deiche und Häuser zu sichern. Foto: Pauline Willrodt/dpa

    Furia apelor face ravagii în Germania

    Eforturi

    În Magdeburg, voluntarii s-au luptat zi şi noapte cu furia apelor, încărcând sacii cu nisip în încercarea de a consolida digurile. În ciuda eforturilor depuse, tragedia nu a putut fi evitată. Duminică, nivelul apei în Magdeburg continua să crească.

  • Hochwasser in Halle (Foto:dpa)

    Furia apelor face ravagii în Germania

    Râuri revărsate

    Oraşul Halle din Saxonia Anhalt s-a luptat cu apele crescute ale râului Saale, un afluent al fluviului Elba. În imagine, un voluntar poartă în braţe un copil pe străzile inundate ale oraşului. În mod normal, nivelul râului Saale nu depăşeşte doi metri adâncime, însă în ultimele zile a atins un nivel record de opt metri.

  • Bundespräsident Joachim Gauck besucht die Hochwasser-Region (Foto: dpa)

    Furia apelor face ravagii în Germania

    Solidaritate

    Preşedintele federal Joachim Gauck a vizitat duminică mai multe locuri afectate de catastrofă. "Germania este o ţară a solidarităţii. Iar noi, cei care trăim departe de zonele inundate, avem posibilitatea să ne deschidem portofelele", i-a îndemnat Gauck pe germani la sprijin în beneficiul celor afectaţi de inundaţii.

  • Hochwasser in Meißen (Foto:dpa)

    Furia apelor face ravagii în Germania

    Apele se retrag

    Multe din străzile oraşului Meißen au încă un aer veneţian. Deocamdată estimarea pagubelor este greu realizabilă, de vreme ce apele nu s-au retras încă.

  • Aufräumen in Deggendorf (Foto:dpa)

    Furia apelor face ravagii în Germania

    Consecinţe

    În partea de sud a Germaniei a început deja campania de curăţenie. În oraşul bavarez Deggendorf, grav afectat de inundaţii, soldaţii americani au sărit să dea o mână de ajutor. Pivniţele şi apartamentele de la parter sunt eliberate. În multe cazuri, gunoiul este tot ce rămâne în urmă.

  • Soldaten schleppen in Passau Müll weg (Foto:dpa)

    Furia apelor face ravagii în Germania

    Nămol

    Întâi sacii de nisip, apoi cei de gunoi. În Passau, locul de întâlnire dintre Dunăre, Inn şi Ilz, armata germană ajută la curăţarea străzilor. Oraşul a scăpat de potop, însă a rămas acoperit de o cantitate considerabilă de nămol urât mirositor.

  • Mit Wasserwerfern Schlamm beseitigen (Foto:dpa)

    Furia apelor face ravagii în Germania

    Curăţarea străzilor

    Poliţia din Passau a scos pe străzi tunuri de apă pentru a curăţa nămolul de pe alei. În şcolile din oraş au fost depozitate numeroase donaţii: haine, pantofi, periuţe de dinţi, prăjituri şi produse de patiserie. Locuitorii oraşului Passau au fost copleşiţi de sprijinul primit.

  • Überfluteter Fähranleger in Darchau, Niedersachsen (Foto:dpa)

    Furia apelor face ravagii în Germania

    Situaţie critică în nordul Germaniei

    Nordul Germaniei aşteaptă încă punctul maxim al viiturii. Eforturile pentru consolidarea digurilor împotriva creşterii nivelului apelor au fost dublate în ultimele zile. Autorităţile se tem că digurile de protecţie ar putea ceda.


    Autoare/Autor: Klaus Jansen / Alina Mitroescu